Konfidencialitātes pamatnostādnes

Uzņēmums „Notino, s.r.o.”, ID: 27609057, Londýnské náměstí 881/6, 63900 Brno, Čehija (turpmāk — „Notino” vai „mēs”), kā interneta veikala www.notino.lv administrators paziņo, ka visi personas dati (turpmāk — „dati”) tiek uzskatīti par stingri konfidenciāliem un tiek apstrādāti saskaņā ar piemērojamām tiesību normām personas datu aizsardzības jomā.
 
Jūsu personas datu drošība ir mūsu prioritāte. Tāpēc pievēršam pienācīgu uzmanību personas datiem un to aizsardzībai. Šajās konfidencialitātes pamatnostādnēs (turpmāk — „pamatnostādnes”) jūs atradīsiet informāciju par to, kādu jūsu personas informāciju mēs uzkrājam, kā mēs to apstrādājam saskaņā ar tiesību aktiem, kādiem mērķiem mēs to izmantojam, cik ilgi mēs to glabājam un kam mēs to varam nodot. Pamatnostādnēs informēsim arī par jūsu tiesībām saistībā ar jūsu personas datu apstrādi.

 

1.    Kādus personas datus mēs apstrādājam?

Ja izmantojat mūsu interneta veikala vai citu objektu (piemēram, veikalu un preču saņemšanas vietu) pakalpojumus, mēs apstrādājam dažādu veidu jūsu datus.

  • 1.1. Pirkšanas gadījumā

Visbiežāk jūs mums sniedzat informāciju par sevi, mūsu tīmekļvietnē aizpildot preču pasūtīšanas vai citu pakalpojumu saņemšanas veidlapu. Tie galvenokārt ir dati, kas nepieciešami pirkuma līguma noslēgšanai un izpildei.

Šie dati ir nepieciešami, lai apstrādātu pasūtījumu, un tos var iedalīt šādās grupās:

    1. identifikācijas dati — piem., vārds un uzvārds, ja tas ir uzņēmums — nosaukums, uzņēmuma reģistrācijas numurs un nodokļu maksātāja numurs;
    2. kontaktinformācija ietver e-pasta adresi, pasta adresi, rēķina adresi, tālruņa numuru, bankas un maksājuma datus;
    3. līguma darbības laikā izveidotie dati konkrēta informācija par iegādātajām precēm, sniegto pakalpojumu apjomu un klienta iedalījumu.
  • 1.2. Ja reģistrējaties

Ja vēlaties izmantot klienta konta priekšrocības, jums vispirms ir jāreģistrējas mūsu tīmekļvietnē vai jākļūst par kluba „MyNotino” biedru. Klienta konts tiek aizsargāts ar jūsu izvēlēto paroli, kurai mums nav piekļuves. Ja paroli aizmirsāt, mēs pēc jūsu pieprasījuma nevarēsim jums to nosūtīt vai ģenerēt jaunu paroli.

Reģistrētam lietotājam ir neierobežota piekļuve saviem personas datiem, kā arī iespēja tos mainīt. Savā kontā varat apskatīt pasūtījumu vēsturi, pirktās preces, kā arī esošos un nepabeigtos pasūtījumus. Izmantojot klienta kontu, jums ir arī iespēja saglabāt savas maksājumu kartes datus un pārvaldīt „Notino” jaunumu saņemšanas iespēju, kā arī saglabāt vēlmju sarakstā savas iecienītākās preces.

Klienta konts iekļauj arī dalību klubā „MyNotino”, kura biedriem piedāvājam dažādās priekšrocības. Plašāku informāciju varat atrast attiecīgajos kluba „MyNotino” darbības noteikumos un nosacījumos. Ja nevēlaties reģistrēt kontu mūsu interneta veikalā, lai veiktu pirkumu, preces varat iegādāties arī bez reģistrēšanās. Jūs varat izbeigt dalības klubā „MyNotino” līgumu saskaņā ar piemērojamajiem darbības noteikumiem un nosacījumiem.

Ja esat kluba „MyNotino” biedrs, mēs apstrādājam šādus datus:

    1. identifikācijas dati — piem., vārds un uzvārds, ja tas ir uzņēmums — nosaukums, uzņēmuma reģistrācijas numurs un nodokļu maksātāja numurs;
    2. kontaktinformācija ietver e-pasta adresi, pasta adresi, rēķina adresi, tālruņa numuru, bankas un maksājuma datus;
    3. demogrāfijas datus— tie tiek izgūti no jūsu iestatījumiem un rīcības tīmekļvietnē un ietver dzimumu, dzimšanas datumu un vēlamo saziņas valodu;
    4. pieteikšanās informācija— jūsu lietotājvārds un parole. Mums nav piekļuves jūsu parolei;
    5. līguma darbības laikā izveidotie dati konkrēta informācija par iegādātajām precēm, sniegto pakalpojumu apjomu un klienta iedalījumu.
  • 1.3. Ja pierakstījāties „Notino” jaunumu saņemšanai

Varat saņemt no mums e-pasta vēstules ar jaunumiem par precēm, kas ir līdzīgas jūsu līdz šim iegādātajām. Jūs vienmēr varat atteikties no „Notino” jaunumu saņemšanas, izmantojot saiti „Atteikties”, kas atrodas katras šāda veida e-pasta vēstules kājenē. Ja jums ir klienta konts, no „Notino jaunumu saņemšanas varat atteikties arī savā kontā. Atteikšanās no „Notino” jaunumu saņemšanas ir bez maksas. 

Ja esat reģistrēts lietotājs, jūs varat saņemt „Notino” jaunumus arī kā īsziņas tālrunī vai arī kā pašpiegādes paziņojumus mobilajā lietotnē. Tāpat pašpiegādes paziņojumus ar „Notino” jaunumiem varat saņemt sabiedriskajā tīklā „Facebook” vai ar to saistītajā lietotnē „Messenger”. Šo apstrādi nosaka attiecīgā sabiedriskā tīkla konfidencialitātes pamatnostādnes. Jūs varat arī vienmēr atteikties no „Notino” jaunumu saņemšanas pa šiem kanāliem.

Ja pierakstījāties „Notino” jaunumu saņemšanai, mēs apstrādājam šādus datus:

    1. identifikācijas dati — parasti vārds;
    2. kontaktinformācija pateicoties šai informācijas, mēs varam sazināties ar jums; tā ietver e-pasta adresi un, ja esat kluba „MyNotino” biedrs, arī tālruņa numuru;
    3. demogrāfijas datus— tie tiek izgūti no jūsu iestatījumiem un rīcības tīmekļvietnē un ietver dzimumu un vēlamo saziņas valodu.
  • 1.4. Ja apmeklējat mūsu tīmekļvietni vai veidojat tās saturu

Apmeklējot mūsu tīmekļvietni, par jūsu apmeklējumu uzkrājam dažāda veida informāciju — IP adresi, pārlūka iestatījumus, vēlamo valodu un apmeklētās tīmekļvietnes, tostarp to apmeklējumu laikus. Tāpat uzraugām jūsu pārvietošanos tīmekļvietnē, piemēram, uz kurām saitēm noklikšķināt, lai varētu pielāgot rādāmo saturu, piedāvājot jums preces un saturu, kas jums noderētu.

Apmeklējot mūsu tīmekļvietni, mēs tīmekļa pārlūkā un jūsu izmantotajā ierīcē saglabājam un pēc tam lasām sīkdatnes; sīkdatnes ir atrunātas atsevišķā šo pamatnostādņu nodaļā.

Tomēr līdzās sīkdatnēm mēs apstrādājam arī informāciju par jūsu rīcību tīmekļvietnē, jūsu IP adresi un datiem, kurus sniedz pārlūks, — it īpaši ekrāna izšķirtspēju, jūsu ierīces operētājsistēmu, tostarp versiju, un valodas iestatījumiem.

Mēs varam arī jūs savienot ar sabiedriskajiem tīkliem, tostarp automātiski pieteikties attiecīgā sabiedriskā tīkla jūsu izveidotajā kontā. Savienojuma izveidošanai mēs savā tīmekļvietnē izmantojam sabiedrisko tīklu spraudņus, it īpaši emuāros, pievienot dalīšanās pogas, kas jums ļauj dalīties ar interesējošo saturu savā sabiedriskā tīkla profilā. Tiklīdz ir izveidots savienojums, jūs varat redzēt personalizētus piedāvājumus un mērķētas reklāmas, kas sasaistītas ar mūsu tīmekļvietni sabiedriskajos tīklos un citām tīmekļvietnēm.

Lai jūs vēl vairāk iesaistītu skaistumkopšanas pasaulē, ļaujam jums aktīvi darboties mūsu tīmekļvietnē un veidot tās saturu, piemēram, rakstot atsauksmes par iegādātajām precēm un norādot to priekšrocības, kā arī komentējot mūsu emuāru rakstus. Šādu saturu varat veidot bez klienta konta. Šīs publikācijas var saturēt vārdu un uzvārdu, ko norādījāt veidlapā. Jūs uzņematies atbildību par savu saturu un darbībām, ko veicat mūsu tīmekļvietnē, tāpēc iesakām nedalīties ar personas informāciju, kuru nevēlaties redzēt publiski pieejamu pie šā satura.

Mūsu tīmekļvietne var saturēt saites uz citām tīmekļvietnēm, kuras var saturēt noderīgu informāciju. Tāpēc vēlamies norādīt, ka šādu tīmekļvietņu īpašnieki un pārvaldītāji var būt citi uzņēmumi un organizācijas, kas apstrādā datus saskaņā ar savām konfidencialitātes pamatnostādnēm. Mūsu uzņēmums nevar kontrolēt šo apstrādi un nav atbildīgs par jebkādu informāciju, materiāliem, precēm vai pakalpojumiem, kas pieejami šajās tīmekļvietnēs vai ar to starpniecību.

  • 1.5. Ja sazināties ar mums pa klientu apkalpošanas tālruni vai sabiedriskajos tīklos

Ja nolemjat sazināties ar mūsu klientu apkalpošanas dienestu pa tālruni vai e-pastu, mēs paraksti ierakstām un pārraugām sarunas, kā arī saziņu pa e-pastu.

Ja sazināties ar mums saistībā ar savu pieprasījumu, izmantojot mūsu tīmekļvietni vai izvēlētu sabiedrisko tīklu profilus, jūsu personas datu apstrādi ekskluzīvi nosaka attiecīgo sabiedrisko tīklu pārvaldošā uzņēmuma konfidencialitātes pamatnostādnes.

  • 1.6. Ja apmeklējat kādu no mūsu veikaliem

Savos veikalos un citās zonās izmantojam videonovērošanas sistēmas, lai aizsargātu savas likumīgās intereses saistībā ar mūsu un jūsu īpašumiem. Ja apmeklēsiet mūsu veikalu, mēs apstrādāsim kameru ierakstus, kuros jūs, iespējams, var redzēt. Zonas, kurās ir izvietotas novērošanas kameras, vienmēr ir attiecīgi marķētas ar atbilstošām zīmēm/paziņoijumiem.

  • 1.7. Ja iestatāt pieejamības uzrauga brīdinājumus

Jūs interesējošu preču, kuras attiecīgajā brīdī nav pieejamas, gadījumā piedāvājam iespēju iestatīt to pieejamības uzraudzību. Kad prece ir atkal pieejama noliktavā, mēs jūs par to informēsim, nosūtot e-pasta vēstuli uz norādīto e-pasta adresi, kuru apstrādāsim šim mērķim.

  • 1.8. Ja novērtējat mūs vērtējumu portālos

Pēc preču piegādes jūs no izvēlēta vērtējumu portāla varat saņemt aicinājumu sniegt vērtējumu un atsauksmes par iegādātajām precēm. Mēs vienlīdz augstu vērtējam visas atsauksmes, bet jūs varat izlemt, vai vēlaties mūs novērtēt. Gadījumā, ja izvēlaties novērtēt, mēs apstrādājam un nododam attiecīgajiem partneriem šādus datus:

    1. kontaktinformācija ietver e-pasta adresi, kas tiek izmantota vērtējuma pieprasījuma nosūtīšanai;
    2. no līguma izrietošie dati— konkrētas pasūtītās preces.
  • 1.9. Ja piedalāties klientu konkursā

Izmantojot mūsu tīmekļvietni vai sabiedrisko tīklu profilus, mēs rīkojam interesantus konkursus, kuros varat piedalīties un kuru pilnie noteikumi atrodas šeit. Paziņojums var būt publisks — tas nozīmē, ka mēs varam publicēt izvēlētus uzvarētāja datus mūsu tīmekļvietnē vai attiecīgā sabiedriskā tīkla profilā. Jebkādas darbības vai saziņu ar mums, izmantojot sabiedrisko tīklus, un jūsu personas datu apstrādi nosaka attiecīgo sabiedrisko tīklu pārvaldošā uzņēmuma konfidencialitātes pamatnostādnes.

Ja piedalāties konkursā, mēs apstrādājam šādus personas datus:

    1. identifikācijas dati — jūsu vārds un uzvārds;
    2. kontaktinformācija ietver jūsu profilu sabiedriskajā tīklā vai e-pasta adresi un gadījumā, ja jūs uzvarat, arī jūsu adresi, pasta adresi, rēķina adresi un tālruņa numuru, lai varētu nosūtīt iegūtās balvas.
  • 1.10. Ja piedalāties lietotāju testēšanas vai citos rīkotos pasākumos

Ja piedalāties mūsu piedāvātajā lietotāju testēšanas programmā, mēs varam apstrādāt šādu informāciju:

    1. identifikācijas dati — jūsu vārds un uzvārds;
    2. kontaktinformācija ietver e-pasta adresi un tālruņa numuru;
    3. kameras ieraksts— jūsu izskata uzņēmums.

Tāpat rīkojam dažādus jums paredzētus pasākumus, kuros varam apstrādāt šādus datus:

    1. identifikācijas dati — jūsu vārds un uzvārds vai uzņēmuma reģistrācijas numurs un nodokļu maksātāja numurs;
    2. kontaktinformācija ietver e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Katra pasākuma gadījumā informēsim jūs par īpašiem personas datiem, kas tiks apstrādāti.

2.    Kādus personas datus mēs apstrādājam?

  • 2.1. Preču un pakalpojumu iegāde

Visbiežāk personas datus apstrādājam, lai varētu izpildīt pirkuma līgumu — sekmīgi apstrādāt jūsu pasūtījumu, kas saņemt mūsu tīmekļvietnē, lietotnē vai pa klientu apkalpošanas dienesta tālruni, un nosūtīt jums preces. E-pasta adrese un tālruņa numurs tiek izmantoti, lai nosūtītu pasūtījuma apstiprinājumu, apstiprinātu maksājuma saņemšanas faktu vai nosūtītu elektronisku rēķinu, kā arī informētu jūs par pasūtījuma statusu un sazinātos jebkurā citā jautājumā, kas saistīts ar pasūtījumu.

  • 2.2. Klienta konts

Ja esat reģistrēts lietotājs, jūsu personas datus apstrādājam, lai varētu izpildīt dalības klubā „MyNotino” līgumu, piem., uzturēt klienta kontu, kuram mēs piedāvājam dažādas priekšrocības.

  • 2.3. Tirgvedības piedāvājumi

Mēs sūtām komerciālu informāciju par precēm, kas ir līdzīgas jūsu līdz šim iegādātajām. Jūs vienmēr varat atteikties no šo e-pasta vēstuļu saņemšanas, izmantojot saiti „Atteikties”, kas atrodas katras šāda veida e-pasta vēstules kājenē. Ja esat reģistrēts lietotājs, mēs jums sūtām komerciālu informāciju arī kā īsziņas tālrunī vai arī kā pašpiegādes paziņojumus mobilajā lietotnē. Tāpat pašpiegādes paziņojumus ar komerciālu informāciju varat saņemt sabiedriskajā tīklā „Facebook” vai ar to saistītajā lietotnē „Messenger”. Šo apstrādi nosaka attiecīgā sabiedriskā tīkla konfidencialitātes pamatnostādnes. Ja atsakāties no komerciālas informācijas saņemšanas, mēs šim nolūkam vairs neizmantosim elektroniskos saziņas līdzekļus. Atteikšanās no komerciālas informācijas saņemšanas ir bez maksas.

  • 2.4. Satura pielāgošana un veidošana nodrošina labāku tīmekļvietnes datplūsmu

Mēs vēlamies pielāgot jūs interesējošo saturu un preču ieteikumus. Šim nolūkam mēs izmantojam personas datus, ko uzkrājam, lai savā tīmekļvietnē personalizētu saturu un piedāvājumus. Jums redzamie tirgvedības piedāvājumi var būt izvēlēti, ņemot vērā papildinformāciju, ko esam ieguvuši par jums laika gaitā, piemēram, kontaktinformācija, demogrāfiskā informācija un iecienītākās preces, kā arī cita informācija, kas saistīta ar mūsu tīmekļvietnes lietošanu. Tomēr mēs neveicam pilnībā automatizētu apstrādi, kas varētu jums izraisīt tiesiskas sekas.

Mēs apstrādājam informāciju par jūsu rīcību tīmekļvietnē. Tas ļauj mums iegūt informāciju, kas ir noderīga nepārtrauktai mūsu tīmekļvietnes uzlabošanai, lai tā būtu pēc iespējas ērtāka lietotājiem. Tāpat mēs varam apstrādāt jūsu personas datus, lai ģenerētu dažādus statistikas datus, piemēram, izsekotu datplūsmu vai mērītu reklāmu efektivitāti, kā arī testētu jaunas tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes funkcijas. Informācija par jūsu rīcību tīmekļvietnē ir svarīga, tāpat kā citas darbības, lai novērstu uzbrukumus mūsu tīmekļvietnei.

Mūsu tīmekļvietnē jūs varat izveidot arī savu saturu. Ja nolemsiet rakstīt atsauksmes par iegādātajām precēm, mēs apstrādāsim jūsu personas datus, lai varētu apstrādāt un publicēt jūsu atsauksmes. Ja pievienosieties diskusijām mūsu emuāru rakstos vai ierakstīsiet komentāru, mēs apstrādāsim jūsu personas datus, lai varētu apstrādāt un publicēt jūsu komentāru.

  • 2.5. Klientu apkalpošana un saziņa

Mēs nemitīgi cenšamies uzlabot klientu apkalpošanas dienesta pakalpojumus. Lai mēs varētu iespējami ātri atbildēt uz jūsu pieprasījumiem un sniegt šo pakalpojumu, mums nepieciešami personas dati, lai sekmīgi apstrādātu jūsu pieprasījumus vai novērstu iespējamos sarežģījumus, izpildot pirkuma līgumu vai dalības klubā „MyNotino” līgumu. Ja sazināsieties ar mums pa tālruni, mēs ierakstīsim sarunu, iepriekš par to brīdinot. Tas ļaus mums turpināt apkalpošanas kvalitātes uzlabošanu.

Mēs izmantojam arī personas datus, kurus esam uzkrājuši saziņas nolūkam ar jums un individuāli adaptējuši. Piemēram, mēs varam sazināties ar jums pa tālruni, e-pastu, mobilo lietotni vai citā veidā, lai atgādinātu, ka jūsu pirkuma grozā ir preces, vai palīdzētu pabeigt pasūtījumu. Turklāt mēs varam sazināties ar jums, lai informētu par jūsu pieprasījuma, pasūtījuma vai sūdzības pašreizējo statusu vai saņemtu no jums papildinformāciju. Mēs varam arī paziņot jums par nepieciešamajām darbībām, lai saglabātu aktīvu klienta kontu.

  • 2.6. Videonovērošana

Savos veikalos un citās zonās izmantojam videonovērošanas sistēmas, lai aizsargātu savas likumīgās intereses saistībā ar mūsu un jūsu īpašumiem.

  • 2.7. Paziņojumi par preču pieejamību

Ja nepieejamām precēm iestatījāt pieejamības uzraudzības funkciju, mēs jūs informēsim brīdī, kad prece atkal būs pieejama noliktavā, nosūtot e-pasta vēstuli uz norādīto e-pasta adresi.

  • 2.8. Apmierinātības novērtēšana vērtējumu portālos

Saistībā ar pasūtījumu jūs no izvēlēta vērtējumu portāla varat saņemt aicinājumu sniegt vērtējumu par to. Šajā gadījumā apstrādes mērķis ir noteikt jūsu apmierinātību.

  • 2.9. Konkursi klientiem

Ja nolemjat piedalīties mūsu rīkotā konkursā, mēs apstrādāsim jūsu personas datus, lai varētu īstenot konkursu, un gadījumā, ja uzvarēsiet, lai sniegtu publisku paziņojumu un sazinātos ar jums.

  • 2.10. Lietotāju testēšana un pasākumu rīkošana

Ja piedalāties mūsu piedāvātajā lietotāju testēšanas programmā, mēs apstrādājam jūsu personas datus, lai varētu testēt mūsu sistēmu jaunās vai jau esošās funkcijas.

Ja piedalāties kādā mūsu rīkotā pasākumā, mēs apstrādājam personas datus, lai plānotu, sarīkotu un novērtētu pasākumu.

  • 2.11.    Pakalpojumu uzlabošana

Mēs izmantojam jūsu personas datus, lai nepārtraukti uzlabotu mūsu pakalpojumus un sistēmas, tostarp pievienojot jaunas funkcijas. Tāpat apstrādājam personas datus, lai pieņemtu informētus lēmumus, izmantojot visaptverošu analīzi un darījumu informāciju, pamatojoties uz mūsu likumīgajām interesēm, kas izriet no uzņēmējdarbības brīvības un vajadzības uzlabot mūsu sniegtos pakalpojumus, lai sekmīgi konkurētu tirgū. Tomēr, lai nodrošinātu pietiekamu jūsu tiesību un interešu ievērošanu, mēs šim nolūkam jūsu personas datus izmantojam cik vien iespējams anonīmā veidā.

  • 2.12.     Aizsardzība, drošība un strīdu risināšana

Tāpat varam apstrādāt jūsu personas datus, lai nodrošinātu savu klientu un sistēmu aizsardzību un drošību, īstenotu savas tiesības un iesniegt tiesībpamatotus prasījumus, konstatētu un novērstu krāpšanu, risinātu strīdus vai īstenotu mūsu līgumus. Mēs varam apstrādāt personas datus arī jebkādu valsts iestāžu veiktu auditu nolūkiem.

3. Kāds personas datu apstrādes tiesiskais pamatojums?

Mēs apstrādājam personas datus dažādos apmēros un dažādiem mērķiem kā iepriekš norādīts 1. un 2. punktā:

a) bez jūsu piekrišanas, pamatojoties uz līguma izpildi, juridisku pienākumu izpildi vai mūsu likumīgajām interesēm; b) pamatojoties uz jūsu piekrišanu.

Apstrādes veidi, kas tiek izpildīti bez jūsu piekrišanas, ir atkarīgi no apstrādes mērķa un pozīcijas, no kādas jūs rīkojaties attiecībā pret mums — esat tikai mūsu tīmekļvietnes apmeklētājs, pērkat no mums preces vai esat reģistrēts lietotājs. Tomēr jūsu personas dati var tikt apstrādāti, ja esat pasūtīto preču vai pakalpojumu saņēmējs, ja sazināties ar mums vai apmeklējat mūsu veikalu.

  • 3.1. Pirkuma līguma un dalības klubā „MyNotino” līguma izpilde

Noformējot pasūtījumu vai iegādājoties preces, tiek sagatavots pirkuma līguma projekts, kurš tiek noslēgts brīdī, kad mēs to apstiprinām, nosūtot pasūtītās preces. Tomēr, lai izpildītu šo pirkuma līgumu vai jebkuru citu līgumu par precēm vai pakalpojumiem, mums nepieciešams liels jūsu personas datu apjoms, kas tiek ievadīts pasūtījuma veidlapā. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktos 1.1. un 1.5.

Reģistrējoties mūsu sistēmās, mēs apstrādājam jūsu datus, lai varētu izpildīt dalības klubā „MyNotino” līgumu un uzturēt jūsu klienta kontu. Mūsu apstrādi pamatojošais līgums tiek noslēgts, izveidojot klienta kontu. Konta atcelšanas gadījumā, piem., izbeidzot dalības klubā „MyNotino” līgumu saskaņā ar saistošajiem kluba darbības noteikumiem un nosacījumiem, mēs pārtrauksim personas datu apstrādi šim nolūkam. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktā 1.2.

  • 3.2. Juridisko pienākumu izpilde

Mums jāizpilda arī noteikti pienākumi, ko nosaka spēkā esošie tiesību akti. Ja apstrādājam jūsu personas datus, lai izpildītu šos pienākumus, mums nav jāsaņem jūsu piekrišana šādai apstrādei. Pamatojoties uz tiesību aktiem, mēs sevišķi apstrādājam jūsu identifikācijas datus, saziņas informāciju un pasūtījumu informāciju. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktā 1.1.

  • 3.3. Piekrišana

Komerciāla rakstura saziņai pa e-pastu mēs varam apstrādāt jūsu personas datus ar jūsu piekrišanu. Mēs apstrādājam jūsu datus, pamatojoties uz jūsu piekrišanu, ja mēs tos neapstrādājam, pamatojoties uz likumīgām interesēm vai dalības klubā „MyNotino” līguma izpildi. Jūs varat atsaukt savu piekrišanu jebkurā laikā un atteikties no komerciāla rakstura saziņas. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktā 1.3.

  • 3.4. Likumīgās intereses

Mēs apstrādājam arī personas datus, pamatojoties uz likumīgajām interesēm, lai tādējādi varētu uzlabot un pielāgot sniegtos pakalpojumus, uzzinātu, vai jūs apmierina pasūtījuma apstrāde, un vēl efektīvāk virzītu tirgū mūsu piedāvātās preces un pakalpojumus. Tie parasti ir dati, kas minēti 1. punkta apakšpunktos 1.4. un 1.5.

Pamatojoties uz likumīgajām interesēm, kas ietver tiešo tirgvedību, mēs varam jums sūtīt arī komerciālu informāciju par precēm, kas ir līdzīgas precēm, kuras jūsu līdz šim iegādājāties no mums. Tomēr šis var notikt ar nosacījumu, ka jūs neiebilstat šādai apstrādei. Ja esat reģistrēts lietotājs, mēs jums sūtām komerciālu informāciju saturošas vēstules, pamatojoties uz dalības klubā „MyNotino” līguma izpildi. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktā 1.3.

Mūsu likumīgās intereses ietver arī tiesībpamatotu prasījumu, iekšējo ierakstu un mūsu pakalpojumu pareizas nodrošināšanas pārbaužu aizsardzību. Šajā gadījumā mēs apstrādājam visu kategoriju personas datus, kas minēti 1. punktā.

Mūsu likumīgās intereses ietver arī pasūtījumu novērtēšanas pieprasījumus, kas tiek īstenoti, izmantojot izvēlētu vērtējumu portālu, vai mūsu rīkoto klientiem paredzēto konkursu novērtēšanu. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktos 1.8. un 1.9.

Jūsu personas datu apstrāde, pamatojoties uz likumīgajām interesēm, notiek arī gadījumā, ja apmeklējat mūsu veikalus, kurus īpašuma aizsardzības nolūkā uzrauga videonovērošanas sistēmas. Jūs jebkurā laikā varat noraidīt šādu apstrādi. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktā 1.6.

4. Kam mēs nododam personas datus?

Lielākajā daļā gadījumu mēs apstrādājam jūsu personas datus saviem nolūkiem kā atbildīgais par datu apstrādi. Tas nozīmē, ka mēs nosakām iepriekš minētos nolūkus jūs personas datu ievākšanai, apstrādes līdzekļus un pareizu izpildi.

Mēs nododam jūsu personas datus saviem partneriem, ja tas nepieciešams pirkuma līguma izpildei, piem., maksājuma vai piegādes nodrošināšanai, dalības klubā „MyNotino” līguma izpildei, pamatojoties uz likumīgām interesēm vai arī, ja jūs iepriekš piekritāt datu nodošanai.

Mēs arī nododam jūsu personas datus saviem datu apstrādātājiem, kuri, protams, atbilst ar likumu noteiktajām personu datu aizsardzības prasībām. Šie apstrādātāji personas datus apstrādā saskaņā ar mūsu norādījumiem, un šīs apstrādes laikā jūsu tiesības netiek skartas. Ar jūsu piekrišanu mēs varam nodot personas datus sabiedriskajiem tīkliem vai tirgvedības rīku operatoriem, lai citās tīmekļvietnēs rādītu mērķētas reklāmas.

  • 4.1. Saņēmēju kategorijas

Mēs varam nodot jūsu personas datus šādiem subjektiem:

    • grupas „Notino Group” uzņēmumiem un apstrādātājiem, pamatojoties uz pirkuma līguma vai dalības klubā „MyNotino” līguma izpildi, lai veiktu iekšējos procesus un procedūras;
    • maksājumu pakalpojumus sniedzošajiem uzņēmumiem maksājuma par jūsu pasūtījumu apstrādes nolūkam, piem., pirkuma līguma izpildei;
    • pārvadātājiem jūsu pasūtīto preču un pakalpojumu piegādes nolūkam, kas var būt saistīts ar sūdzību risināšanu, tostarp pirkuma līguma laušanu;
    • preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas centriem saistībā ar sūdzību par jūsu pasūtītajām precēm vai pakalpojumiem;
    • partneriem, kas nodrošina komerciālu saziņu un kam ir saistošs pienākums nodrošināt konfidencialitāti un kuri nedrīkst izmantot jūsu personas datus jebkādiem citiem nolūkiem;
    • tirgvedības rīku operatoriem, kas mums palīdz personalizēt piedāvājumus un saturu;
    • sabiedriskajiem tīkliem, ja ar mums sazināties ar to starpniecību vai dalāties ar saturu, izmantojot sabiedrisko tīklu spraudņus;
    • klientu apkalpošanas saziņai paredzēto rīku sniedzējiem vai ārpakalpojuma zvanu centriem;
    • partneriem, kas rīko klientu apmierinātības pētījumus;
    • tehnoloģiju piegādātājiem un mākoņpakalpojumu sniedzējiem;
    • likumīgajiem vai finanšu pārstāvjiem vai tiesām nodokļu dokumentu apstrādei, parādu piedziņai vai citiem nolūkiem, kas rodas no mūsu ar likumu noteikto pienākumu izpildes;
    • valsts iestādēm mūsu tiesību piespiedu piemērošanas gadījumā (piem., policijai).

Ja trešās puses izmanto jūsu personas datus savās likumīgajās interesēs, mēs neesam atbildīgi par šādu apstrādi. Šādu iespējamu apstrādi nosaka tikai attiecīgo uzņēmumu un personu konfidencialitātes pamatnostādnes.

  • 4.2. Datu nodošana ārpus ES

Nododot jūsu personas datus apstrādātājiem, dažos gadījumos tā var būt personas datu nodošana uz trešām valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis un nenodrošina adekvāta līmeņa personas datu aizsardzību. Tomēr šādu datu nodošanu mēs varam veikt, ja mūsu datu apstrādātājs apņemas ievērot Eiropas Komisijas izdotās līguma standartklauzulas, kas pieejamas šeit.

Mēs prasām jūsu piekrišanu pat tad, ja plānojat publicēt atsauksmes par iegādātajām precēm, ievietot komentārus pie emuāriem vai iestatīt pieejamības uzraudzību, kā arī tad, ja vēlaties piedalīties lietotāju testēšanā vai citos pasākumos. Šajos gadījumos arī jebkurā laikā ir iespējams atsaukt savu piekrišanu. Īpašie dati, kurus mēs apstrādājam šajā gadījumā, ir norādīti 1. punkta apakšpunktos 1.4., 1.7. un 1.10.

5. Cik ilgi mēs apstrādājam personas datus un kā tie tiek aizsargāti?

  • 5.1. Apstrādes ilgums

Primāri jūsu personas datus apstrādājam mūsu līgumisko attiecību laikā, piem., pirkuma līguma darbības laikā vai dalības klubā „MyNotino” līguma darbības laikā. Mums ir pienākums apstrādāt personas datus, kas nepieciešami, lai izpildītu visas mūsu saistības, kuras izriet no starp mums noslēgtajā līgumā noteiktajiem pienākumiem vai no vispārīgi saistošām tiesību aktiem, laika posmā, kas norādīts tiesību aktos vai saskaņā ar tiem. Piemēram, mūsu izdotu grāmatvedības dokumentu gadījumā mums kā atbildīgajam par datu apstrādi ir pienākums saglabāt informāciju par jums vismaz desmit gadus no izdošanas dienas.

Primāri personas datus apstrādājam līgumisko attiecību laikā, piem., pirkuma līguma darbības laikā vai dalības klubā „MyNotino” līguma darbības laikā. Turklāt mēs apstrādājam personas datus tik ilgu laika posmu, kas noteikti nepieciešams, lai varētu pienācīgi izpildīt visus mūsu pienākumus, kas izriet no noslēgtā līguma un vispārīgi saistošiem tiesību aktiem. Piemēram, mūsu izdotu grāmatvedības dokumentu gadījumā mums ir pienākums saglabāt informāciju par jums vismaz desmit gadus.

Lai nodrošinātu jūsu pieprasījumu izpildi un klientu apkalpošanas kvalitāti, mēs apstrādājam jūsu personas datus mūsu noslēgto līgumisko attiecību ietvaros, tostarp vienu gadu pēc garantijas termiņa beigām precēm, kas iegādātas iespējamu strīdu atrisināšanas gadījumā.

Ja sazināties ar mums, izmantojot mūsu klientu apkalpošanas dienestu, mēs saglabājam saziņā izmantotos personas datus divus gadus, tostarp sarunu, kas tiek uzraudzītas, ierakstus.

Ja jūs piekrītat saņemt komerciālu informāciju, šī piekrišana ir spēkā četrus gadus vai līdz brīdim, kad to atsaucat. Ja jūs piekrītat saņem paziņojumus par uzraugāmo preču pieejamību, šī piekrišana ir spēkā līdz brīdim, kad tiek nosūtīta informācija par preces pieejamību, bet ne ilgāk kā vienu gadu, vai līdz piekrišanas atsaukšanas brīdim. Piekrišana, kas tiek sniegta, nosūtot atsauksmes par precēm, ir spēkā sešus gadus vai līdz tās atsaukšanas brīdim. Ja veidojat saturu mūsu emuāru rakstos, piekrišana, kas tiek sniegta, iesniedzot komentāru šādam rakstam, ir spēkā divus gadus vai līdz tās atsaukšanas brīdim. Ja nolemjat piedalīties mūsu rīkotā lietotāju testēšanas vai citā pasākumā un sniedzat piekrišanu, mēs apstrādājam jūsu personas datus, tostarp kameru vai citus audiovizuālos ierakstus, vienu gadu vai līdz piekrišanas atsaukšanas brīdim.

Ja piedalāties kādā mūsu rīkotā konkursā, mēs apstrādājam jūsu personas datus vienu gadu. Ja apmeklējat mūsu uzņēmuma veikalus vai citas telpas un to apkārtni, mēs apstrādājam kameru ierakstus 90 dienu laika posmā no ieraksta dienas.

Citos gadījumos jūsu personas datu apstrādes ilgums ir atkarīgs no apstrādes nolūka vai ir noteikts saistošos personas datu aizsardzības jomas tiesību aktos. Jūsu personas dati tiek automātiski izdzēsti pēc noteikto apstrādes periodu beigām.

  • 5.2. Drošība

Par jums uzkrātie personas dati, kurus mēs apstrādājam, mums tiek nosūtīti šifrētā veidā, izmantojot droša datu pārraides protokola SSL šifrēšanas sistēmu. Šī sistēma nodrošina jūsu personas datu drošību, kad jūsu pārlūks sazinās ar mūsu serveri. Mēs nodrošinām savu tīmekļvietni un citas sistēmas, ar kurām strādājam, izmantojot piemērotus tehniskus un organizatoriskus pasākumus pret personas datu zaudēšanu un iznīcināšanu, pret nepilnvarotu personu piekļuvi jūsu personas datiem un pret jūsu datu pārveidošanu vai izplatīšanu.

Mēs nepārtraukti uzlabojam drošību, kā arī pieprasām saviem datu apstrādātājiem pierādīt to izmantoto sistēmu atbilstību Vispārīgajai datu aizsardzības regulai.

Ja reģistrējaties, piekļuve klienta kontam ir iespējama tikai pēc jūsu izvēlētās paroles ievadīšanas. Mums nav piekļuves jūsu parolei, jo uzglabājam to šifrētā veidā, ko pat mēs nevaram atšifrēt.

Cita starpā mēs vēlamies uzsvērt jums, ka ir ļoti svarīgi neizpaust savu pieteikšanās informāciju trešām personām. Iesakām atteikties pēc darba pabeigšanas klienta kontā, it īpaši gadījumā, ja ierīci izmanto arī citi lietotāji. Mēs neuzņemamies atbildību par jebkādu jūsu paroles ļaunprātīgu izmantošanu, ja vien mēs tieši neizraisām šādu situāciju.

6. Kā mēs izmantojam sīkdatnes?

Izmantojam arī sīkdatnes, lai mūsu tīmekļvietne varētu darboties pareizi un mūsu piedāvājumi būtu saistoši, interesanti un piemēroti tieši jums. Lai izmantotu sīkdatnes, jūsu izmantotajam tīmekļa pārlūkam tās ir jāatbalsta. Mūsu tīmekļvietne darbojas bez sīkdatnēm, bet ļoti ierobežotā apjomā un bez iespējas izmantot dažas pamatfunkcijas.

Sīkdatnes ir standarta rīks informācijas par tīmekļvietņu lietošanu saglabāšanai.

Sīkdatnes ir mazas teksta datnes, kas tiek automātiski izveidotas, kad jūs apmeklējat katru tīmekļvietni, un tās tiek saglabātas jūsu datorā, viedtālrunī vai citā ierīcē izmantotajā tīmekļa pārlūkā. Pateicoties dažām sīkdatnēm, mēs varam sasaistīt jūsu darbības mūsu tīmekļvietnē līdz brīdim, kad aizverat tīmekļa pārlūku. Šīs sīkdatnes tiek automātiski izdzēstas, kad tiek aizvērts pārlūka logs.

Tomēr citas sīkdatnes paliek jūsu tīmekļa pārlūkā vai ierīcē noteiktu laika posmu un tiek atkal aktivizētas katru reizi, kad jūs apmeklējat mūsu tīmekļvietni. Papildus sīkdatnēm mēs izmantojam arī tā saucamos izsekošanas pikseļus, kas ir mazi attēli, kurus parasti lietotāji nespēj saskatīt, un kas darbojas līdzīgi kā sīkdatnes. Laika posms, kādu sīkdatnes tiek saglabātas jūsu tīmekļa pārlūkā vai ierīcē, ir atkarīgs no pašu sīkdatņu iestatījumiem un arī no pārlūka iestatījumiem. Mēs uzglabājam no sīkdatnēm iegūtos datus ne ilgāk par vienu gadu.

  • 6.1. Kādas sīkdatnes mēs izmantojam?

Sīkdatnes, ko izmantojam savā tīmekļvietnē, var iedalīt divos pamata veidos:

    • īstermiņa jeb sesijas sīkdatnes, kas tiek izdzēstas uzreiz pēc tam, kad beidzat apmeklēt mūsu tīmekļvietni;
    • ilgtermiņa jeb noturīgās sīkdatnes, kas paliek jūsu tīmekļa pārlūkā vai ierīcē noteiktu laika posmu vai līdz to manuālai izdzēšanai.

Sīkdatnes var arī iedalīt pēc to funkcijām:

    • nepieciešamās, kas ir tehniskās un funkcionālās sīkdatnes, kuras ir svarīgas tīmekļvietnes pamatfunkcijām. Bez šīm sīkdatnēm jūs nevarētu ielikt pirkumu grozā preces, noformēt pasūtījumu vai pieteikties savā klienta kontā;
    • analītiskās, kas mums palīdz palielināt lietotāju ērtības tīmekļvietnē, ļaujot izprast veidu, kā lietotājs izmanto tīmekļvietni. Tās ļauj mums arī analizēt dažādu tirdzniecības kanālu sniegumu;
    • tirdzniecību veicinošās, kuras mēs izmantojam, lai personalizētu reklāmu saturu un pareizi mērķētu rādīšanu.

Praktiski iepriekšminētās sīkdatnes izmantojam, piemēram:

    • pareizai pirkumu groza darbībai, lai jūs varētu vienkārši un ātri noformēt savu pasūtījumu;
    • lai atcerētos jūsu pieteikšanās informāciju un tā nebūtu atkārtoti jāievada katru reizi;
    • lai vislabākajā veidā pielāgotu mūsu tīmekļvietni jūsu vajadzībām, pateicoties datplūsmas uzraudzībai, jūsu naviģēšanai tīmekļvietnē un izmantotajām funkcijām;
    • lai uzzinātu, kādas reklāmas jūs skatāties, un tādējādi nerādītu reklāmas par precēm, kuras jūs neinteresēs.

Atsevišķas sīkdatnes, tostarp to saturs, var uzkrāt informāciju, ko pēc tam var izmantot trešās personas un kas, piemēram, tieši atbalsta mūsu reklamēšanos (tā saucamās „trešo pušu sīkdatnes”). Piemēram, informācija par mūsu tīmekļvietnē pasūtītajām precēm var tikt nodota reklāmas aģentūrai, lai jūsu skatītajās tīmekļvietnēs varētu rādīt pielāgotus reklāmkarogus. Tomēr šīs sīkdatnes trešajām pusēm ir anonīmas, tas nozīmē, ka ar šiem datiem jūs nevar identificēt.

  • 6.2. Kā jūs varat ierobežot sīkdatnes?

Sīkdatņu izmantošanas iestatījumi ir pieejami jūsu tīmekļa pārlūkā; lielākā daļa pārlūku pēc noklusējuma automātiski pieņem sīkdatnes. Jūsu tīmekļa pārlūks var pilnībā bloķēt vai ierobežot jūsu izvēlēto veidu sīkdatnes. Tomēr tas var arī ierobežot mūsu tīmekļvietnes darbību, un jūs nevarēsiet izmantot visas mūsu piedāvātās funkcijas, tostarp pieteikšanos savā klienta kontā.

Kā alternatīvu varat izmantot anonīmu pārlūka režīmu, kas pilnībā nenovērš sīkdatņu izmantošanu, bet gan labāk tās anonimizē un nesaglabā apmeklēto tīmekļvietņu vēsturi.

Informāciju par sīkdatņu iestatījumu iespējām var atrast turpmāk norādītajās saitēs, kā arī tīmekļa pārlūku dokumentācijā.

Efektīvs sīkdatņu pārvaldības rīks ir pieejams arī tīmekļvietnē https://www.youronlinechoices.com/lv/.

7. Kādas ir jūsu tiesības un kā varat tās īstenot?

Tāpat kā mums ir savas tiesības un pienākumi, apstrādājot personas datus, arī jums ir noteiktas tiesības, ko varat īstenot. Šīs tiesības ietver:

  • 7.1. Piekļuves tiesības

Jums ir tiesības brīvi pieprasīt informāciju par jūsu personas datu apstrādi — kādus jūsu datus mēs apstrādājam, kādam mērķim un cik ilgi, kur mēs uzkrājam jūsu datus un kam tos nododam. Piekļuves tiesību ietvaros jūs varat arī prasīt mums nosūtīt jums arī apstrādātos datus strukturētā un mašīnlasāmā formātā. Mēs labprāt izveidosim datu kopiju pēc pareizas jūsu identitātes pārbaudes. Vienkārši nosūtiet savu pieprasījumu uz datu aizsardzības speciālista e-pasta adresi (turpmāk „DAS”)  dpo@notino.com.

  • 7.2. Labojumu tiesības

Ja pamanāt, ka apstrādātie personas dati ir nepareizi vai nepilnīgi, jums ir tiesības pieprasīt tos labot. Mēs labprāt izlabosim vai papildināsim jūsu datus bez nepamatotas kavēšanās. Vienkārši nosūtiet savu pieprasījumu uz DAS e-pasta adresi dpo@notino.com.

  • 7.3. Dzēšanas tiesības

Dažos gadījumos jūs varat īstenot tiesības dzēst jūsu personas datus, kurus mēs apstrādājam. Mēs izdzēsīsim vai anonimizēsim jūsu personas datus bez nepamatotas kavēšanās. Tomēr tas neattiecas uz personas datiem, kas mums vajadzīgi, lai izpildītu ar likumu noteiktos pienākumus un paturētu datus, kas nepieciešami saskaņā ar likumu (piem., jau noformēta pakalpojuma apstrāde) vai mūsu likumīgo interešu aizsardzībai. Personas dati tiks iznīcināti arī tad, ja tie vairs nav nepieciešami norādītajam nolūkam vai ja jūsu personas datu uzglabāšana nav pieļaujama citu likumos noteiktu iemeslu dēļ. Jūs varat pieprasīt DAS dzēst jūsu personas datus, nosūtot vēstuli uz e-pasta adresi dpo@notino.com.

  • 7.4. Tiesības ierobežot apstrādi

Dažos gadījumos jūs varat īstenot tiesības ierobežot jūsu personas datu, kurus mēs apstrādājam, apstrādi. Jūs varat pieprasīt, lai jūsu norādītos personas datus turpmāk neapstrādātu ierobežotu laika posmu. Jūs varat pieprasīt DAS ierobežot jūsu personas datu apstrādi, nosūtot vēstuli uz e-pasta adresi dpo@notino.com.

  • 7.5. Pārnesamības tiesības

Jums ir tiesības no mums saņemt savus personas datus, kurus esat mums snieguši un mēs apstrādājam ar jūsu piekrišanu. Mēs sniegsim jums šos personas datus strukturētā un mašīnlasāmā formātā. Mēs labprāt izveidosim šos datus jums iepriekš minētajā formātā. Vienkārši nosūtiet savu pieprasījumu uz DAS e-pasta adresi dpo@notino.com.

  • 7.6. Tiesības iebilst pret apstrādi

Jums ir tiesības iebilst pret personas datu apstrādi, kas notiek, pamatojoties uz mūsu likumīgajām interesēm. Ja tie tiek apstrādāti tirgvedības nolūkiem, mēs pārtrauksim personas datu apstrādi bez nepamatotas kavēšanās. Tomēr citos gadījumos mēs to darīsim, pamatojoties uz mūsu likumīgo interešu un jūsu tiesību un iemeslu pārskatīšanu. Jūs varat iebilst pret apstrādi, nosūtot savu pieprasījumu uz DAS e-pasta adresi dpo@notino.com.

  • 7.7. Tiesības iesniegt sūdzību

Iepriekš noteikto tiesību un procedūru īstenošana nekādā veidā neierobežo jūsu tiesības iesniegt sūdzību kompetentā uzraudzības iestādē. Jūs varat īstenot šīs tiesības it īpaši tad, ja uzskatāt, ka mēs apstrādājam jūsu personas datus bez pilnvarojuma vai pārkāpjot vispārīgi saistošos tiesību aktus. Klientu sūdzības pieņem un izskata Datu valsts inspekcija, kuras reģistrētā adrese ir Blaumaņa iela 11/13, Rīga, LV-1011, Latvija.

8. Saziņa

Ja jums ir kādi jautājumi, komentāri vai pieprasījumi par šīm pamatnostādnēm un jūsu personas datu apstrādi, jebkurā laikā varat sazināties ar datu aizsardzības speciālistu, rakstot vēstuli uz e-pasta adresi dpo@notino.com. Jūsu pieprasījums tiks apstrādāts bez nepamatotas aizkavēšanās ne vēlāk kā 30 dienu laikā. Izņēmuma gadījumos, it īpaši, ņemot vērā jūsu pieprasījuma sarežģītību, mēs varam pagarināt šo laika ierobežojumu līdz diviem papildu mēnešiem. Tomēr mēs jūs informēsim par jebkādu šādu pagarinājumu un to attaisnojošajiem apstākļiem.

Alternatīvi varat sazināties ar mums pa pastu vai zvanot klientu apkalpošanas dienestam. Mūsu pasta adrese, e-pasta adrese un tālruņa numurs ir redzami šo pamatnostādņu kājenē.

Saziņas informācija: „Notino, s.r.o.”

Londýnské náměstí 881/6

63900 Brno

Čehija

Klientu apkalpošanas dienests: +371 644 15 229  vai info@notino.lv 

Vai jums ir jautājumi? Sazinieties ar mums.








Apstiprinot jūs piekrītat, ka uzņēmums „Notino International Limited” apstrādā jūsu personas datus piedāvājumu un tirgvedības nolūkos. Jums ir tiesības iebilst. Papildinformācija pieejama personas datu apstrādes pamatnostādnēs.