Salicilskābe

Salicilskābe ir dabiska viela, ko iegūst no vītolu vai bērzu mizām. Samaltas mizas apstrādā ar oksidētājiem un vēlāk filtrē, iegūstot salicilskābi kā baltu un kristāldzidru pulveri. Šo skābi ražo arī sintētiski no acetilsalicilskābes atvasinājuma. Abas versijas izmanto kosmētikā un medicīnā.

 

Salicilskābes īpašības

Salicilskābes iedarbība uz ādu un matiem ir atkarīga no tās koncentrācijas. Neliela koncentrācija veicina ādas atjaunošanos, bet liela koncentrācija — sniedz pīlinga efektu (ko izmanto ādai ar psoriāzi vai akni). To lieto pat kā šķīdumu pret kārpām. Salicilskābe ir svarīga sastāvdaļa kosmētikas produktos, kas izstrādāti problemātiskai ādai un ādai ar tendenci uz akni, jo tā samazina sebuma veidošanos un attīra ādu.

Salicilskābes ietekme uz ādu

  • Attīra poras un novērš piņņu veidošanos.
  • Dziļi attīra ādu un veicina mazu aknes rētu dzīšanu.
  • Dezinficē ādu.
  • Cīnās ar hormonālo disbalansu, kas izraisa akni.
  • Mīkstina sacietējušu ādu un stimulē asins cirkulāciju.
  • Uzlabo kolagēna ražošanu un ādas tvirtumu, novērš ādas nepilnības.
  • Piemīt pīlinga efekts, tāpēc pastiprina citu kosmētikas līdzekļu iedarbību.
  • Izlīdzina ādas toni un nomierina kairinātu ādu.

Salicilskābes ietekme uz matiem

  • Ļoti efektīvi cīnās pret blaugznām, kopj taukainu galvas ādu.
  • Iekļūst dziļi ādā, attīra to un izveido aizsargbarjeru pret ārējo faktoru kaitīgo ietekmi.

Kosmētikas līdzekļi ar salicilskābi

Salicilskābe ir droša sastāvdaļa, kas rūpējas par taukainu un aknes skartu ādu. Tā ir ļoti novērtēta kosmētikas līdzekļu sastāvdaļa, kas palīdz noņemt lieko sebumu labāk nekā citas dabiskas izcelsmes vielas.

Vasaras mēnešos lietojiet salicilskābi saturošu krēmu, attīrošu toniku vai citus līdzekļus tikai pirms gulētiešanas, jo tā padara ādu jutīgāku pret saules staru kaitīgo ietekmi.

Ja vēlaties izmēģināt salicilskābi saturošu želeju, salicilskābi saturošu šampūnu vai mazgāšanas līdzekli sejai un ādas kosmētiku aknes skartai ādai, izvēlieties līdzekļus ar skābu pH līmeni (4 vai zemāks), jo tieši tie ir pietiekami efektīvi, lai atvērtu un tīrītu aizsprostotas poras.

Salicilskābes koncentrācijai jābūt no 0,5% līdz 2%. Kosmētika, kas nav jānomazgā, var saturēt līdz pat 2%, matu kopšanas līdzekļi, kas nav jāizskalo — tikai 1%. Ja salicilskābi izmanto kā konservantu, tās koncentrācija nedrīkst būt augstāka par 0,5%. Ja jums ir sausa un jutīga āda, izvēlieties līdzekļus ar zemu koncentrāciju, lai izvairītos no kairinājuma un sausinošas sajūtas.

Atklājiet dabiskas izcelsmes vielas spēku, kas palīdz atbrīvoties no aknes un dziļi attīra ādu. Nav citas dabiskas sastāvdaļas kā salicilskābe — iegādājieties sev piemēroto jauno ādas kopšanas kosmētiku jau šodien no interneta veikala notino.lv!

Skatīt visu tekstu slēpt tekstu

FILTRĒT PĒC
  • Salicilskābe
Filtrēt
MELNĀ PIEKTDIENA
Cenu diapazons

līdz

Dzimums / vecuma grupa
Bezmaksas dāvanas un piedāvājumi
Dižpārdokļi