Smaržas ar sandalkoka aromātu

Valdzinošais un austrumnieciskais sandalkoka eļļas aromāts ir ļoti bagātīgs un juteklisks, to parasti izmanto kosmētikā, aromterapijā un parfimērijā. Indijas jogi eļļu uzskata par svētu, un arī mūsdienās tā ir daļa no reliģiskām tradīcijām. Jau tūkstošiem gadu tā tiek izmantota kā stresu mazinošs un nomierinošs līdzeklis, un tiek uzskatīts, ka šai eļļai piemīt arī afrodiziaka īpašības.

Sandalkoka noslēpumaini siltais koksnes aromāts būs jūtams uz jūsu ādas visas dienas garumā — it īpaši aukstajās ziemas dienās.

Sandalkoka esences aromāta pazīmes

Bagātīgs, tomēr ļoti maigs saldas koksnes aromāts, kas smaržu salikumam piešķir siltumu un dziļumu. Tam ir eksotiska, noslēpumaina smarža, kas labi sajaucas ar citām austrumniecisko smaržu sastāvdaļām.

Sandalkoka aromāta iegūšana

Sandalkoka eļļu iegūst no santalkoku dzimtas kokiem. Kokam jāaug vismaz no 60 līdz 80 gadiem, jo šajā vecumā tas sasniedz vislielāko eļļas saturu. Nobriedis sandalkoks ražo ēterisko eļļu ar spēcīgāku smaržu. Eļļu iegūst, destilējot ar tvaiku, kas ekstrahē eļļu no nobriedušām saknēm.

Sandalkoka smarža vilinoši reibina, nomierina un līdzsvaro garastāvokli. Kombinācijā ar austrumnieciskajām vai ziedu notīm tā veido ideāli noturīgu ziemas aromātu. Iepazīstiet smaržas ar sandalkoka aromātu interneta veikalā notino.lv!

SMARŽAS AR SANDALKOKA AROMĀTU
Filtrēt
Dižpārdokļi