Smaržas ar pačūlijas aromātu

Pačūlijas smarža ir ļoti intensīva, piezemēta, ar bagātīgu zaļo augu aromātu, un to stresa mazināšanai parasti izmanto parfimērijā, kosmētikā un aromterapijā. Pačūlijas eļļai ir spēcīga un vilinoša smarža, kas palīdz mazināt trauksmi un uzlabot garastāvokli. Tiek uzskatīts, ka tai ir arī afrodiziaka īpašības.

 

Pačūlijas eļļas aromāts ir ļoti bagātīgs un pikants, ar saldām notīm, smarža ir ļoti daudzpusīga, un tā līdzsvaro garastāvokli.

Pačūlijas eļļas smarža parasti tiek saistīta ar hipiju paaudzi, kas to plaši izmantoja pagājušā gadsimta 60. gados. Bet to sāka izmantot jau simtiem gadu agrāk. Augs tika nogādāts Tuvajos Austrumos pa Zīda ceļu, un tas nonāca Eiropā, pateicoties iekarotājam Napoleonam Bonapartam.

Pačūlijas smaržai raksturīgās pazīmes

Pačūlijas eļļas smaržai ir koksnes aromāts ar piparmētru niansēm, garšaugu pieskaņu un saldām notīm. Tās aromāts ir ļoti spēcīgs. To lieto kā ilgstoši noturīgu pamatnoti smaržās, un tā lieliski veido aromāta kompozīciju.

Pačūlijas aromāta iegūšana

Pačūlija ir eksotisks, zaļš augs ar maigi sārti baltiem ziediem un aromātiskām lapām. Auga dzimtene ir tropiskie Āzijas reģioni. Pačūlijas eļļu iegūst, destilējot ar tvaiku žāvētas vai fermentētas lapas un dīgstus. Pačūlijas eļļa gadu gaitā kļūst tikai labāka — tāpat kā izsmalcināts vīns.

Smaržas ar pačūlijas aromātu ir ļoti intensīvas, valdzinošas un ar koksnes notīm. Iepazīstiet pačūlijas aromātu pasauli interneta veikalā notino.lv!

Skatīt visu tekstu slēpt tekstu

Dižpārdokļi